ENTRE COPES

ENTRE COPES

dissabte, 21 de juliol de 2012

FROZEN DAIQUIRI

    El català Constantí Ribalaigua Vert (?-1952) va desembarcar a Cuba a principis del 1910. Va trobar una feina al cafè La Florida de La Habana, a on va destacar preparant còctels. Els seus clients li van posar el malnom de Constante per la seva extremada constància a la feina. Al 1918 va passar a ser propietari de La Florida i el va convertir em un establiment famós. En aquella època se servia el Daiquiri frappé, és s dir, amb gel picat; més tard, amb l'aparició de la batedora elèctrica a la dècada del 1920, Ribalaigua va crear una nova versió d'aquest còctel: el Frozen Daiquiri. El seu bar, conegut com a Floridita a partir del 1940, es va convertir en el temple del daiquiri.






                      Elaboració                                    Tipus de copa       
                    
                     Batedora                                         Copa de còctel
                  
           Ingredients
               
  • 4 cl de rom blanc                                                               
  • 2 cl de llimona espremuda
  • 0'5 de xarop de sucre de canya
  • 0'5 de Marrasquino
  • 3 o 4 glaçons picats        
           Preparació    
  1. Posar el gel picat i els ingredients a la coctelera.
  2. Encendre la batedora a velocitat lenta uns 10 s. i després connectar a velocitat ràpida de 20 a 25 s.
  3. Servir el contingut a la copa.
  

1 comentari:

  1. Hola Jaume, gracias por tu comentario en mi blog, Yo estoy mirando el tuyo, tienes cócteles muy ricos como por ejemplo el Daiquiri, en casa lo solemos hacer muy a menudo sobre todo en verano, ahora cuando me tome un rico Daiquiri me acordare de la interesante historia que nos has contado.
    Petonets.

    ResponElimina