ENTRE COPES

ENTRE COPES

dimecres, 7 de novembre de 2012

LA CALIFÒRNIA CATALANA

      El celler RAIMAT, situat a les terres de Ponent, amb DO Costers del Segre, va ser adquirit fa gairebé un segle per la família Reventós de Codorniu. Des de llavors ha convertit aquesta finca enorme en un banc de proves, d'introducció de noves varietats i tècniques vinícoles per elaborar vins inaudits a casa nostra. El cavernet sauvignon, el merlot o el chardonnay són les varietats emblemàtiques de  RAIMAT.

    Vins i caves classificats en diferents col·leccions. Alguns dels seus productes més destacats de les diferents col·leccions.

    Col·lecció CLAMOR, hi destacaria el negre ROURE
       Un vi de color vermell brillant i intens amb reflexos porpra, que combina les varietats de Merlot, Cabernet Sauvignon i Ull de llebre. Amb aromes a fruites vermelles, cirera madura i algunes notes de xocolata i una combinació de sabors de fruites del bosc, com la grosella negra o la mora, xocolata negra i una nota de tabac.
   

De la col·lecció ABADIA,  el negre CLOS ABADIA


                       


        D'aspecte intens, vermell brillant amb rivets porpres i aroma a fruites madures, baies, cireres, compota de maduixa, una mica d'oliva negra i espècies.

Generós i net en boca. Àcid, amb fruites de baies negres, xocolata fosc, espècies i sabors dolços de roure. Final de boca llarg, amb tocs a fusta i dolços tanins


 La col·lecció TERRA el conforme un únic producte, el blanc ECOLÒGIC CHARDONNAY


        


 De la Terra neix la qualitat, la personalitat i el sabor dels vins. Com a homenatge, Raimat practica la viticultura ecològica i utilitza materials naturals i reciclables en l'ampolla, el suro i l'etiqueta. Un vi de gran elegància que combina la frescor dels cítrics i la riquesa de la fruita madura.   En la CASTELL DE RAIMAT hi podem trobar el blanc CHARDONNAY BARRICA


  

Un vi 100% Chardonnay que uneix les millors virtuts del Nou i Vell món vinícola. Suculents aromes a poma verda, plàtans i fruites tropicals. Tot ensamblat amb saboroses notes d'ametlla fresca, pomes golden i caramel que li aporta una subtil criança en bótes de roure francès. Un vi d'una cremositat exquisida i una fusió de sabors única.

EL CABERNET SAUVIGNON negre
             Per recollir les millors raïms de les millors vinyes. Per practicar viticultura sostenible respectant la qualitat, s'ofereix el millor Cabernet Sauvignon. Un vi subtil però de gran caràcter, amb cos però sedós i amb tanins agradables. Una tendresa de sabors a fruits negres, groselles i mores. I tot passa, a peus del Castell


  De la colecció VALLCORBAEl Cabernet · Syrah es caracteritza per una vinificació respectuosa que cerca l'expressió fruiter i la frescor de les aromes primàries de la vinya. De color vermell cirera amb reflexos violacis i aromes de fruita vermella madura com la pruna o la cirera picota. El Cabernet aporta aromes subtils d'olives negres. La nou moscada, procedent de la varietat Syrah aporta complexitat al vi. El pas per bótes de roure durant més de 20 mesos li ha proporcionat canyella, vainilla i notes especiades a la fruita intensa pròpia d'aquest vi. En boca destaquen la xocolata i el cafè i es combinen amb uns tanins.


I en la colecció CAVA BRUT NATURENATURE Cava La característica principal d'aquest cava és la gran limpidesa d'aromes: préssecs, fruita madura de primavera, integrats amb alegres notes cítriques.
Gràcies a la proporció de chardonnay, les fines bombolles es mantenen a la copa, creant una suau escuma blanca. En el seu pas en boca la vitalitat d'aquest cava s'aprecia ràpidament, suavitzada pel cos important.
   I els ESPUMOSOS, cava GRAN BRUT-CHARDONNAY-PINOT NOIR
D'aspecte brillant i color groc palla amb reflexos verdosos. Destaca la seva complexitat d'aromes de fruita àcida, meló madur i perfumades notes florals, que es complementen amb notes cremoses derivades de la segona fermentació i la criança en contacte amb el llevat.
Sabor a cítrics frescos en boca, a més de cirera, sabors florals i meló. Destaca la seva cremositat i el seu final persistent en què perdura una acidesa vivaç.

1 comentari: