ENTRE COPES

ENTRE COPES

dimarts, 4 de desembre de 2012

FRENCH 75

        Abans d'obrir el seu establiment a París el 1923 (el Harry's New York Bar) Harry McElhone (1890-1958) treballava al Plaça de Nova York, en els casinos d'Enghien y de Niça, en el Ciros de Londres y en Dreauville. Era d'origen britànic i es va donar a conèixer a la professió amb la publicació a Londres en el 1919 d'un petit llibre, l'ABC of Making Coctels. Uns anys més tard, va obrir un club pels amants del cóctel, l'Internacional Bar Flies, i va aconseguir articular una red internacional d'establiments disposats a acollir-los. McElhone va contribuir al prestigi de la professió de barman creant diversos cóctels que es varen convertir en clàssics, com ara el French 75.
        En el seu origen aquest cóctel no incluia xampany, sino calvados, i se'l coneixia com a 75 cóctel, en referència al canó francès de 75mm utilitzat durant la 1ª Guerra Mundial, fins que en el 1925 en McElhone va fer la seva coneguda versió.








      Elaboració                                                 Tipus de got   

Directe got o copa                                        Got alt i ample o copa de cava 


      Ingredients                                                           
  • Suc de 1/2 llimona
  • 1 cullerada de xarop de sucre
  • 1/2 copa de ginebra
  • 10cl de cava brut o xampany      

         Preparació
  1. Servir llimona, xarop i ginebra i remanar.
  2. Posar gel
  3. Afegir el cava
  4. Decorar amb un tall de llimona i una cirera vermella                                                         
 
   
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada