ENTRE COPES

ENTRE COPES

dilluns, 14 de gener de 2013

CELLER CASTELLET

      Els vins del Priorat es caracteritzen per procedir d’una verema de rendiments molt baixos i per passar una fermentació llarga i una maceració completa. Els principals vins que s’hi elaboren són els negres, amb molt cos, densos i persistents, a partir de les varietats carinyena -la que més personalitat aporta als vins d'aquesta DOQ-, garnatxa negra i peluda i, en menor mesura, cabernet sauvignon, merlot i syrah.  
       En els últims anys, gràcies a les noves vinyes i cellers i a les noves tècniques, hi ha hagut una millora notable del producte final.

CELLER CASTELLET

   Ubicat al petit poble de Porrera, amb instal·lacions modernes i elementals. Un celler creat l'any 2005, per en Jordi i Xavier Castellet.
   El celler Castellet elabora tres vins negres:

      Empit selecció: fet amb una selecció dels millors raïms de vinya de coster de 80 anys, amb un 95% de carinyena i 5% de Garnatxa. És un vi profund, concentrat i intens, estructurat i molt adequat per guardar 8-10 anys.

       Empit: 50% de garnatxa negre i garnatxa peluda, 30% Cabernet Sauvignon, 20% de carinyena vella. Criança amb botes de roure francès de gra durant 12 mesos.

      Ferral: el nom ve de la licorella fèrrica de tons vermellosos, característica d'aquesta part de Porrera.

     FERRAL 2009

         
        Vi amable, dens, equilibrat i amb un estil més fresc del què és habitual al Priorat. Arriba al seu punt ideal després de 5 anys.
        En tastar-lo trobem fruita vermella banyada en aiguardent, combinada amb l'espectre cromàtic habitual de la criança en roure.
       El pas de boca és ampli i deixa un rastre de tamí dolç que omple la  boca.

1 comentari:

  1. Soc força fan del Priorat i desconeixia aquest celler.... El que m'agradaria tastar és el fet amb carinyena. Soc gran fan de les carinyenes.

    Salut..!

    ResponElimina